Оскарите през тази и следващата година се очертава да бъдат последните,

...
Оскарите през тази и следващата година се очертава да бъдат последните,
Коментари Харесай

23 години по-късно - Оскарите подготвят нова промяна

Оскарите през тази и идната година се очертава да бъдат последните, които ще включват наложилите се до момента категории. Всъщност за последно от Академията са се решавали да прибавят нова категория през 2001 година Оттогава насам към този момент се раздава статуетка и за най-хубав игрален анимационен филм.
 „ Месец на Оскарите “ по bTV Cinema - кои филми, с изключение на
Кога ще гледаме " Батман " и " Дюн " по малкия екран

Ето по кое време стартира " Месец на Оскарите " по bTV Cinema

Още през 90-те години обаче стартира и битката на кастинг шефовете в кино промишлеността също да получат своя категория на Оскарите. Тогава обаче напъните им не получават необятна поддръжка и предложението им по този начин и не се реализира.

Сега, към цели три десетилетия по-късно, към този момент е решено кастинг шефовете в последна сметка също да могат да се състезават за премия от Академията.

Така, 98-ата годишна гала, която по проект ще е през 2026 година, ще се организира с нова категория, а точно - за достижение в кастинга на филм. Правилата на категорията ще бъдат оповестени през април 2025 година, когато ще станат ясни и цялостните правила за 98-ите награди Оскар, написа Variety.

" Кастинг шефовете играят основна роля в основаването на филми и с развиването на Академията сме горди да ги прибавим към категориите, които отличаваме ", споделят основният изпълнителен шеф на Академията Бил Крамър и нейният президент Джанет Янг.
 Идва „ Треска за Оскари “ по KINO NOVA с 34 наградени кино лентата
Идва „ Треска за Оскари “ с 34 наградени кино лентата

И по кое време и къде да гледаме церемонията на Оскари 2024

В взаимно изявление пък представители на кастинг шефовете изразяват благодарността си към управлението на Академията за тяхната поддръжка. " Тази премия е справедливо самопризнание за изключителните гении измежду кастинг шефовете и удостоверение за всеотдайните ни старания ", допълват те.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР